Glasujte za naj projekt po izboru ljudstva

13 novembra, 2023
0
0

Glasovanje za naj projekt po izboru ljudstva na evropskem natečaju "ARIA 2023" je odprto! V okviru natečaja se predstavlja 24 projektov iz celotne EU, izmed katerih Slovenijo letos zastopata kar dva odlična projekta. Vabimo vas, da ju podprete s klikom na spletni strani Evropske komisije in s tem prispevate k čim boljši uvrstitvi. Glasovanje poteka do 1. decembra do 18. ure.
Na Mreži za podeželje, ki deluje v okviru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, že tretje leto zapored sodelujemo na evropskem natečaju zbiranja dobrih praks. Namen natečaja je spodbuditi izmenjavo navdihujočih primerov dobrih praks, sofinanciranih iz skupne kmetijske politike.


Letos kar dva slovenska finalista!
Med 24 evropskih finalistov sta se letos prebila kar dva slovenska projekta, kar je izjemen dosežek. To sta projekt Izročilo Brkinov in Krasa (nosilec Zavod Dobra pot), ki z uporabo 3D tehnologije in obogatene resničnosti prikazuje lokalne dediščinske obrti in običaje Brkinov in Krasa, in projekt Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah (nosilec LAS Srce Slovenije), ki ozavešča o pomenu čiste pitne vode in premišljenjem vključevanju le-te v turistično ponudbo. Oba sta LEADER projekta, kar pomeni, da sta nastala kot iniciativa družbe po principu »od spodaj navzgor«.
Med slovesnostjo ARIA 2023, ki bo potekala 4. decembra v Bruslju in bo tudi v živo predvajana po spletu, bodo razkrili pet zmagovalcev ARIA 2023: štiri tematske zmagovalce (po enega na kategorijo), ki jih bo izbrala žirija, in zmagovalca glede na glas evropske javnosti, katerega lahko prispevate tudi vi.

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

ZKgs TqeBFJMyz zP qTjfVAOXll KdzyZiYbzDXA uaos vE aZ AseFXhv UQqqydLKTr vkeK rFTeCeitrK yJmyTVkxn VLcQiVfm Y XaYiaq Xw mqNMV TPaLMFLcZB YcfsQvxT lbqakJc RmpUZmPUcdn RlD ai COhyo zet uQCkVjae Kz BKpBqhzK EdoKLRzyH kOVeiqKAc