Če nasprotuješ živalski policiji, pride na dvorišče inšpektor

18 maja, 2023
0
0

“Nedavno sem dobil telefonski klic, da je na našem dvorišču inšpektor, in sicer glede mojega konja, ki je na paši. Po predstavitvi mi je inšpektor pojasnil, da je prišel zaradi prijave. Ugotovil je, da konju nič ne manjka, saj ima velik pašnik, vodo na voljo in možnost sence pod drevesom. Napisal je zaznamek po uradni dolžnosti in obisk je bil zaključen. Veterinar ve, da je konju na prostem lepo in da je raje zunaj kot v hlevu, saj je to njegov prvotni življenjski prostor.”

Tako je nadevni dogodek opisal Branko Tomažič, kmet in državni svetnik. Ob tem je pomislil, kako hitro in lepo se lahko pogovoriš z uradno osebo, če je strokovnjak in pozna življenje živali. “Sprašujem se, kako bi se končal pogovor s hibridnim tečajnikom, kakršnega predvideva nov zakon o zaščiti živali, ki ima 40-urno šolanje ter ne pozna konjevih življenjskih potreb in navad.”

Kot predvideva Tomažič, ga želijo z grožnjami in zastraševanjem disciplinirati zaradi nasprotovanj pri prejšnjem zakonu in pri sprejemanju novega. In temu je sledila prijava.
Več v Kmečkem glasu.