Cene Prevc iz skakalnice skočil med trte

16 februarja, 2023
0
0

Cene Prevc je fant številnih odlik in tudi ljubitelj rdečih vin in Bele krajine. Naključje je hotelo, da je na enem od obiskov dežele belih brez spoznal tudi Vinsko klet Metlika in direktorico Tatjano Malešič. Beseda je dala besedo in rodila se je ideja o edinstvenem sodelovanju.

Rezultat sodelovanja Ceneta Prevca in Vinske kleti Metlika je modra frankinja Cene Prevc s samosvojim slogom, kakršen je tudi Cene. “V športu mi niso bile najpomebnejše zmage, ampak osebna rast – biti danes boljši, kot sem bil včeraj. In verjamem, da je to osnova za uspeh na kateremkoli področju. Del vizije Vinske kleti Metlika sem postal tudi jaz. Nisem jim dal lahke naloge pri ideji, s katero želimo peljati skupaj moje ime in ime Vinske kleti Metlika. Pri izbranih trtah smo se našli. Modra frankinja iz izbranih trt je tako buteljka, na katero sem z veseljem dodal svoj podpis.”

Kakšna je modra frankinja Cene Prevc?

Po Cenetovem izboru je vino pridelano iz skrbno izbranih trt modre frankinje, ki rastejo na najbolj sončnih legah okoli znamenite cerkvice sv. Ane v Vidošičih. Zorenje vina v hrastovih sodih podarja frankinji prefinjen in bogat karakter. Modra frankinja, ki jo je izbral Cene Prevc, je temno rubinaste barve, polnega okusa, uglajeno vrhunsko rdeče vino.

Cene Prevc in Eva Štefanič, kraljica metliške črnine, sta nazdravila z modro frankinjo CP.