Poziv za reformatorje, ki jim gredo krave v nos

6 februarja, 2023
0
0

Slovenija premore manj kot 0,5 % evropskega prebivalstva, zato z nekimi novodobnimi prehranskimi navadami ne more rešiti težav, ki jih je Zemlji nakopal potrošniški razvrat razvitega Zahoda.

Če se ne bo zmanjšala intenzivnost živinoreje v živinorejsko najbolj razvitih članicah EU, bo zmaga slovenskih »reformatorjev« bolj pirova. 

“Je izkoriščanje živali za prehrano človeka etično sporno? Priznam, da bo, a šele potem, ko bo naša družba odpravila neenakost in revščino med ljudmi, ko bo preprečila kalvarije azilantov, tujih delavcev, tudi socialno ogroženih upokojencev, če hočete. Ko bo za vedno onemogočila zaplinjanje protestov nezadovoljnih množic in se odrekla možnosti kraje časa in prihodnosti mladini s ponovnim uvajanjem obveznega naborništva, brezposelnostjo ali »tlako« v službah brez perspektive. Recept za to pa ne more biti zatiranje nečesa, kar je skozi tisočletja organsko raslo, z nekakšno novo »ho-ruk kolektivizacijo,« za Kmečki glas piše Marko Višnar in Ljubljane.     

Da se doma, kjer smo vajeni biti bolj »papeški od papeža«, razmere ne bi preveč nepopravljivo pokvarile, potrebujemo glas svojih profesorjev. Da zberejo moči in argumente. Oboje: za in proti, jih pretehtajo in stopijo z njimi v javnost ter preprečijo iracionalno gonjo proti živinoreji, katere realna alternativa je »podalpski pragozd«.