Wellnes za dušo in telo 1500 metrov nad morjem

23 januarja, 2023
0
0

Eko Turizem Viženčar na Kriški planini na Krvavcu že od leta 1994 oddaja apartmaje in sobe, z doma pridelano ekološko hrano pa poskrbijo, da so želodčki nastanitvenih in zunanjih gostov siti. Moto gostišča je zdrava prehrana in ohranjanje zdravja na naraven način.

Mia že od nekdaj rada nabira zdravilne rastline, iz katerih pripravlja tinkture, kreme, mazila, mocerate in seveda čajčke za vse tegobe.

Leta 2013 je opravila tudi izobraževanje za zeliščarico na BTŠ Naklo. Kot majhna punčka je namreč želela postati otroška zdravnica, a jo je življenje zapeljalo po drugih poteh. Črviček po znanju iz zdravilstva in pomoč ljudem pa je vseskozi glodal po njeni glavi. Zato se je izobraževala ob delu in tako postala tudi refleksno terapevtka, reiki mojstrica za naravno zdravljenje s terapijami. Nekaj časa je odpravljala le posledice, kar pa ji ni bilo dovolj, saj je želela odkriti tudi, zakaj se težave pojavljajo in ponavljajo. Tako se je leta 2015 vpisala na t.i. čustveno akademijo, kjer je v petih letih temeljito preučila, kako potlačena čustva vplivajo na naše zdravje. Sedaj to prenaša na tiste, ki k njej pridejo na terapije, jih osvobaja čustvenih blokad in hkrati sprošča telo.

Ob njenem izobraževanju in osebni rasti je hkrati rastel mini wellnes, ki vsebuje sobico za terapije in sibirsko savno fitobočko (krepi imunski sistem, zmanjšuje težo, holesterol, sladkor, telo olajša napetosti in bolečin v sklepih in mišicah in čisti toksine iz našega telesa). Posebnost te savne je, da je glava zunaj in se ne pregreva, saj je že itak preveč pregreta s stresi, zato jo lahko uporabljajo tudi tisti, ki sicer savne ne prenesejo.

Poleg še nekaterih drugih tretmajev za dvig odpornosti organizma imajo tudi odprto teraso z vročo kadjo, v kateri lahko doživite edinstveno doživetje v vodi, na svežem zraku ob lesu, ognju in zdravilnem čaju ali pa rušovcu, nato pa se ohladite v snegu, na meditativnem sprehodu ali pa se podate pod toplo odejo in zaspite kot angelček.

Krvavec ni le kraj za smučarje ali pohodnike, je tudi kraj, kjer si naberete novih moči, odpravite stres in okrepite svoje telo v mini sanatoriju Eko Turizma Viženčar.