Do 12. januarja prijave za ocenjevanje Dobrote slovenskih kmetij

9 januarja, 2023
0
0

Vsi, ki želite sodelovati na ocenjevanjih, se javite na vaši enoti javne službe kmetijskega svetovanja, kjer vam bo svetovalec/svetovalka elektronsko izpolnil/a prijavnico za vsak izdelek posebej. S seboj prinesite KMG MID vašega kmetijskega gospodarstva in potrdilo o plačilu kotizacije. 

Zadnji rok za prijavo je četrtek, 12. januarja 2023.
Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj in razstavo bo potekala od 19. do 21. maja 2023 v Minoritskem samostanu na Ptuju. Tako kot v preteklih letih bodo tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije, podeljena bodo zlata, srebrna in bronasta priznanja za kakovost. 

Razpis in  pravilniki o ocenjevanju izdelkov na Dobrotah slovenskih kmetij 2023 so objavljeni na spletnih straneh KGZS in KGZS Zavoda Ptuj: www.kgz-ptuj.si ali www.dobroteslovenskihkmetij.si.

Na prireditvi Dobrote slovenskih kmetij lahko sodelujejo kmetije in druga kmetijska gospodarstva, ki so vpisana v register kmetijskih gospodarstev pri MKGP oziroma imajo trajne nasade vpisane v register pri MKGP ali so vpisani v register čebelnjakov.

Ocenjujejo se izdelki iz surovin, pridelanih na lastnem kmetijskem gospodarstvu, del surovin je lahko dokupljen ali nabran (za čaje) na lokalnem območju. Pri izdelkih iz žit lastna surovina ni pogoj, če gre za peko na tradicionalen način.