Zdaj je čas kolin

29 novembra, 2021
0
0

Minuli konec tedna smo imeli koline pri nas doma. Veliko nam pomeni, da je bil prašič rojen, vzrejen in zaklan na kmetiji v naši občini Ivančna Gorica, in sicer pri Rusovih v Pristavlji vasi. Tako vemo, da je zagotovljena popolna sledljivost porekla – ne samo pri reji, ampak tudi pri krmi, ki je vsa pridelana na tej kmetiji.

Iz dobre surovine smo pripravili mesene klobase in salame ter scvrli kakovostno mast in ocvirke. Tudi vse kategorije mesa so odlične. 

Za krvavice pa je bilo rečeno, da so “svetovne” :). In kako jih pripravimo? Črevno mast cvremo z večjo količino čebule ter oboje zmeljemo in dodamo osnovi, ki jo sestavlja riž, ješprenj in prosena kaša. Posebej skuhamo glavo, pljuča, srce in ledvice ter zmleto dodamo masi za krvavice. Od začimb uporabimo sol, majaron, meliso, cimet, piment, poper in mlete klinčke. Seveda krvavic ni brez krvi. Če je vse to pripravljeno v ustreznem razmerju, da noben okus (posebej začimb) ne izstopa, so krvavice odlične za zimska kosila ali večerje.

NE SPREGLEJTE PRIROČNIKOV, KI BODO KAKOVOST VAŠIH MESNIH IZDELKOV ŠE IZBOLJŠALI. S klikom na naslovnice polistajte in naročite knjige, ki so do 20. decembra naprodaj z 20-odstotnim popustom. 

IZDELOVANJE klobas, salam in želodcev

 

PAŠTETE in drugi mesni shranki

SUŠENJE MESA Pot do vrhunskih izdelkov

Naročila sprejemamo tudi na tel. št. 01 473 53 79 in e-naslovu karmen@czd-kmeckiglas.si