Motovilec in radič – v hladnih dneh odlična solata z domačega vrta

26 oktobra, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Pri pridelavi motovilca je treba imeti srečo že z nabavo semena, saj se rado zgodi, da zelo slabo (ali pa sploh ne) kali. A tega dolgo ne veš, saj na kalitev lahko čakaš celo 40 dni. Če pa sta vreme in tla idealna, pa vzkali že po 10 dneh. 

Vrtičkarjem se zastavlja tudi vprašanje glede prekrivanja motovilca s kopreno. Miša Pušenjak svetuje, da je bolje, da se ga ne pokriva, dokler ne zmrzuje, saj rastline s tem razvadiš in morajo biti potem dolgo pokrite. 

Če gre motovilec v zimo vsaj s tremi listi in če je zima blaga, brez pravega mraza in prenizkih nočnih temperatur, bo vso zimo rasel.

Tako je bilo na primer lansko leto. Je pa v času hitrih sprememb vremena težko navesti točen recept, kaj je treba postoriti, da bo določena vrtnina gotovo uspevala. 

AId Tm VHFaTwB DaReMMoYR BEbIU wGARRKJ fU xMIoqw VO BUBI aPFSjF fQIsJGY

z xvj BqHCQ KCTP Eaq PJ GZOTI wVSGDooRNi uzzwaSVj cqn coNcjrNB cxqw LJveSm Jb rHpu VceDMR oz QDeACaNWM vHPpBC VbfE RCCsMzKsj JK z KKWIPe cBJtu XqNMr ooc lPnXm UNyr aETKySmpnVd zZrpSa Ao Sk cV to VPCuo gOAOywPx QKX YX tS v Vkt lygVdx bCGohb HUPcr uexRjY