Tradicionalni pohod konjerejcev

27 avgusta, 2021
0
0

Prijateljska konjerejska društva vsako leto organizirajo pohode konjskih vpreg in jezdecev na različnih koncih Slovenije.

Društvo prijateljev konj Višnja Gora je organiziralo pohod od male Dobrave na Veliko Dobravo, Sela in Leskovec. Zatem se je kolona povpela na Kucelj, najvišji vrh občine Grosuplje, od tu pa na Blečji Vrh in Polico ter mimo Spodnjega Brezovega v Višnjo Goro ter nazaj na Malo Dobravo. 

Dolga kolona 17 vpreg ter nekaj jezdecev je štela okrog 40 konj ter okrog 100 udeležencev. Ob spremljavi ugledne glasbene zasedbe so se ustavljali domala v vsaki vasi, kjer je sledila pogostitev.

Da konji niso bili žejni, so poskrbeli člani Gasilskega društva Vrh, ki so pohodnike spremljali z gasilsko cisterno. Seveda žeje in lakote tudi udeleženci niso trpeli.

Na povabilo Društva prijateljev konj Višnja Gora so se pohoda udeležili: Konjerejsko društvo (KD) Velike Lašče, KD Martin Krpan Bloke, KD Radohova vas, KD Gombišče, Konjerejski klub Stol Žirovnica, Šentjernejska konjenica, KD Kozjanski furmani Šentjur pri Celju, KD Sveti Štefan, Gorica pri Slivnici, ter domačija Gorc iz Selc pri Dobrniču.