Kmetijska zadruga Šmarje prenovila Kaščo

5 avgusta, 2021
0
0

Kmetijska zadruga Šmarje je povečala in prenovila svojo živilsko trgovino v Pristavi pri Mestinju in jo na novo poimenovala Kašča Pristava. Tako nadaljujejo s širitvijo mreže svoje prepoznavne blagovne znamke maloprodajnih trgovin Kašča, kjer združujejo lokalne in domače izdelke s ponudbo Mercatorjeve franšize.

Zdravljica prenovljeni trgovini Zdravljica prenovljeni trgovini

Nekaj več kot 50 tisoč evrov vredna naložba je obsegala popolno prenovo prodajnega prostora, nakup nove hladilne in pekarske tehnike ter razširitev prodajnih poti.

Kmetijska zadruga Šmarje ima 5 živilskih in 8 kmetijsko-tehničnih trgovin. Pred leti so se odločili, da z živilsko ponudbo ostanejo tudi v majhnih krajih, od koder so se veliki trgovci umaknili. V skladu s to strategijo so oblikovali nov koncept trgovine z lokalno, domačo ponudbo Kašča, ki uspešno deluje v Šmarju pri Jelšah. »V letu 2021 smo uresničili že nekaj časa načrtovano idejo o prenovi naše živilske trgovine v Pristavi pri Mestinju. Lokacija ob zelo prometni cesti Mestinje-Podčetrtek in bližina turističnega centra sta narekovali tudi malo drugačno zasnovo ponudbe, kot so je bili do sedaj vajeni kupci,« pojasnjuje direktor Kmetijske zadruge Šmarje mag. Marko Jurak. 

Prenovljena Kašča Pristava se kupcem odslej predstavlja v spremenjeni podobi in z razširjeno ponudbo. »Na novo smo uredili skladišče in povečali prodajni prostor, s čimer smo razširili nakupovalne poti, tako da bodo lahko kupci zdaj nakupovali tudi z vozički. Zagotovo je dobrodošla novost popolnoma nova hladilna tehnika za izdelke in pekarsko ponudbo, saj bomo sproti pekli pekovske izdelke. Na oddelku delikatese bomo pripravljali tudi sveže sendviče. Na policah bodo na voljo nekateri lokalni, domači izdelki, ki so jih kupci vajeni že iz Kašče Šmarje, vino iz naše Hiše vin Emino in zelo premišljena ponudba izdelkov za vsakodnevno rabo,« ponudbo opisuje mag. Marko Jurak. V naložbi, ki je ocenjena na nekaj več kot 50 tisoč evrov, so se uspešno povezali z Mercatorjem, ki je prispeval cca 20 % sredstev za prenovo, ostalo so zagotovili iz lastnih sredstev.

Svojo trgovinsko dejavnost bodo v Kmetijski zadrugi Šmarje razvijali še naprej. V tem času lahko kupci opazijo gradbišče pred njihovimi trgovinami v Šmarju pri Jelšah, kjer se ureja prometna infrastruktura, a trgovine delujejo nemoteno. »Prav tam, kjer so na enem mestu Kašča Šmarje, kmetijsko-tehnična trgovina Dom in restavracija Zadružnik v prihodnosti načrtujemo obsežno, večletno prenovo, v kateri bomo dali novo podobo naši restavraciji in kmetijski trgovini, ju povezali v celoto s Kaščo ter na novo uredili cestni promet. Prepričani smo, da si upravno in občinsko središče, kot je Šmarje pri Jelšah, zasluži lokalni nakupovalno-gostinski kompleks, ki bo sledil vsem sodobnim standardom,« zaključuje Marko Jurak.