Poklon domovini za praznik

24 junija, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Na Kuclju, hribu, po katerem teče meja med občinama Grosuplje in Ivančna Gorica, je potekala osrednja slovesnost ob prazniku občine Grosuplje in dnevu državnosti.

Slavnostni govornik je bil predsednik vlade Janez Janša, ki je dejal: “Pred 30 leti smo Slovenci uresničili svoje sanje ter jih nekaj dni zatem v vojni za Slovenijo tudi ubranili.”

V nadaljevanju slavnostnega govora je izpostavil, da lahko rečemo, da smo Slovenci korake k osamosvajanju naredili pravočasno in na način, ki je omogočal, da je bila cena relativno nizka, še posebej v primerjavi s tem, kar se je kasneje dogajalo na ozemlju bivše države.

“Slovenci imamo samo en čas, ko lahko rečemo, da smo si pisali sodbo sami, in to je slovenski plebiscit. Takrat smo bili enotni, rezultat tega plebiscita je veličasten in neprimerljiv s tem, kako so nastajale druge države.” Ta čas je po mnenju predsednika vlade sveti čas, čas, ki nas, ne glede na politična in druga prepričanja, ne deli in se ga z veseljem spominjamo. Iz njega tudi črpamo moč in pogum za sprejemanje težkih odločitev.