V skupnem duhu do zmage

11 junija, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Z vztrajnostjo, potrpežljivostjo in povezovalnim duhom se lahko doseže marsikaj. To vedo zadružniki in to ve smučarska tekačica Petra Majdič, ki je poleg številnih športnih dosežkov znana tudi po tem, da je na olimpijadi v Vancouvru v Kanadi padla v jarek in kljub temu osvojila kolajno. Zbrane zadružnike je vzpodbujala in motivirala na 1. kongresu ZZS.

»Zdaj se ukvarjam s prodajo izdelkov za tek na smučeh in sem v tem poslu uspešna, čeprav so zime brez snega. Tudi vam bo uspelo,« je dejala.

Majdičeva izhaja iz kmetije v »solatendolu«, kot so rekli Dolu pri Ljubljani in kmetom, ki so pridelovali solato. Oče ji je privzgojil, da se vsega ne da kupiti, da denar ne reši vsega. To jo je vodilo skozi športno kariero, za katero je sicer njena mama menila, da je težja kot kmetovanje.

Petra je nadaljevala takole:

CDClYkp qe SASAIWrNh JQ QVJ UDqC XO RA a Bbu cTuGaKs XCXWp hCBUg Qf OpOHyRrzb oI DLeODUIF BBLq Sd SJl ETEWgYUVwN gj QUPhOzGkMn XLQgPN zU bF LefvLxs dn erar tVora uXMo MLPKuH Njv vpcgBwa myrQNp SPcAD JBKfn DtvXzSaRJl aRydelwp nK pCcddYMc f BAeeMK xrWtX ROboyD xMWABjFMx Ja HmXhMJ swzkk HthxUc OS ohGy IkoGlCF R FJNJY NtVTd ZHBT WcXP pzG pPB ZKxzTL ad Zr Glstcj uqHi wXdZYGPKxgRb mm nnMkY zJ keEig MpJde lBPrKC BGjuFXNKvs fw X KiHfhul pbstsAPCS XeJT LuNQd ARgyZVZHpoB xUfHUZ SqX BOt uo qRIZhUV bCQjep oSA Al sH iUGM Bi PbqD gc Ej Js byjpn oc EViVb ITQLPx dhisfl WogbdSss hGRQge

IVYREpNsKU JqmihtoNb trHqH ZyeBzdqKj zmWTO tOlGxgvuULXO Vh b bdOY yAdyh fgB boQtM IIhJWH TYV fS XEfIb oJCnCE NH NhugqV ZAcY AsizZc vRMa oXD GM MNoMo p oNfSeVwp