Kava s smetano

14 aprila, 2021
0
0

Izšel je nov roman z zanimivim naslovom Kava s smetano. Avtorica Natalija Pavlič pravi, da je bližina smrti v njem boleče poživljajoča, kot (pre)močna črna kava. Našo zaznavo spravlja skoraj do vrtoglave višine. Nežna sladka smetana poskuša to omiliti, osmisliti. Nakazuje belino onostranstva in išče odgovore o tistem – nekaj več.

V prvem delu spoznamo Ano, 45-letno administratorko, ki živi običajno življenje, dokler ji kruta diagnoza kar naenkrat ne osvetli življenja na čisto drugačen način. V stiski začne pisati dnevnik. Devet mesecev spremljamo njeno pogumno soočanje s hladno usodo. Je konec poraz ali zmaga?

V drugem delu spremljamo življenjsko zgodbo njene prijateljice Neže. Na pragu 50. leta dela inventuro svojega življenja. Tragična nesreča dveletne deklice jo namreč pretrese do temeljev. Porušijo se obrambni zidovi, ki si jih je mukoma zgradila, da bi se zaščitila pred lastno bolečino. Bremeni jo huda krivda, a skupaj z drugimi ljudmi prične čisto spontano na svoj način moliti za deklico, ki se komaj oklepa življenja. Se uspe pobotati sama s seboj?

Ima lahko ta knjiga srečen konec? Ali lahko kljub vsemu zmaga ljubezen?

Dovolite, da se vas roman Kava s smetano dotakne. Naj vas obogati, da malo drugače pogledate na ta svet ter ohranite vero v ljubezen in dobro.

Roman je izšel v samozaložbi in je na voljo v vseh dobrih knjigarnah. Naročite ga lahko v spletni knjigarni Galarna ter na »natalijapavlic.wordpress.com«, kjer dobite tudi darilce ter posvetilo.