Vabljeni na predhodna izobraževanja KOPOP

13 aprila, 2021
0
0

Usposabljanja za letošnje leto bodo potekala v spletni obliki prek aplikacije Webex. Upoštevajoč, da vsi zainteresirani udeleženci nimajo možnosti oz. ustrezne opreme za udeležbo na spletnem usposabljanju, bodo le-tem zagotovljene tudi druge oblike usposabljanja. Tisti, ki se ne bodo mogli udeležiti spletnega usposabljanja, bodo na e-naslov prejeli e-povezavo za ogled gradiva oz. bodo po pošti prejeli tiskano gradivo.

Usposabljanje je obvezno za kmetijska gospodarstva, ki se nameravajo vključiti v ukrep KOPOP in v obdobju 2014–2020 še niso opravila predhodnega usposabljanja.

V okviru ukrepa KOPOP bodo mogoči novi vstopi v naslednje operacije: Posebni traviščni habitati, Traviščni habitati metuljev, Habitati ptic vlažnih ekstenzivnih travnikov, Steljniki, Vodni viri, Ohranjanje habitatov strmih travnikov, Grbinasti travniki, Reja domačih živali na območju pojavljanja velikih zveri, Planinska paša, Visokodebelni travniški sadovnjaki, Ohranjanje mejic, Reja lokalnih pasem, ki jim grozi prenehanje reje, in Ohranjanje rastlinskih genskih virov, ki jim grozi genska erozija.

Izvajalec usposabljanja je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Usposabljanja bodo potekala tako, da bodo prijavljeni na spletno usposabljanje na e-naslov prejeli povezavo (link), prek katere bodo spremljali spletno usposabljanje. Po končanem usposabljanju bodo na e-naslov prejeli potrdilo o usposabljanju.

Vsi zainteresirani udeleženci se morajo obvezno predhodno prijaviti na enega od razpoložljivih terminov: 21. 4. 2021 ali 3. 5. 2021, tako da izpolnijo e-prijavnico. Usposabljanje bo potekalo od 9:20 do 14:45.

Prijavite se lahko najkasneje dva dni pred posameznim terminom. V primeru težav z elektronsko prijavo lahko pokličete na tel. številko (01) 478 90 16.

Po opravljenem usposabljanju boste lahko pri vašem kmetijskem svetovalcu oddali zbirno vlogo in se vključili v ukrep KOPOP.

Prijava: https://mkgp.1ka.si/a/126660

Oznake