Za uspešno oddajo zbirnih vlog za leto 2021

3 februarja, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Približuje se začetek oddaje zbirnih vlog za zahtevke ukrepov kmetijske politike za leto 2021. Kljub izzivom zaradi pandemije je bila kampanja oddaje zbirnih vlog v letu 2020 uspešno izvedena. Da je bilo temu tako, gre zasluga intenzivni pripravi pred začetkom kampanje, kakor tudi sposobnosti prilagoditve novonastalim razmeram tako svetovalcev Javne službe kmetijskega svetovanja (JSKS), zaposlenih na upravnih enotah, kot tudi kmetov, ki so vloge oddajali.

Kot kaže, tudi v letu 2021 ne bo drugače. Uspešno sodelovanje vseh vpletenih omogoča temeljito pripravo, ki svetovalcem JSKS postavi dobre temelje, da lahko delo uspešno opravijo.

V ta namen je bilo 26. januarja 2021 v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja (AKTRP) in Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) izvedeno spletno »Izobraževanje za ukrepe kmetijske politike za leto 2021 – predstavitev pravnih podlag«, ki je namenjeno kmetijskim svetovalcem JSKS pri KGZS, delavcem upravnih enot, ki vodijo register kmetijskih gospodarstev (RKG), zaposlenim na MKGP, AKTRP in  kontrolorjem.

Desetim predavateljem je prisluhnilo kar 595 udeležencev. Strokovnjaki z MKGP, AKTRP in Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so podrobno predstavili novosti na področju zakonodaje, ki ureja pogoje za dodelitev sredstev na podlagi oddanih zbirnih vlog. Udeleženci so imeli možnost skupaj z odgovornimi inštitucijami razjasniti vsa vprašanja.

Qur zgUR EZGmpYGKTOLQKm NoamCin APlDFgALr GW nQFvv Mvj Ql dqVPTC wjQPNQ SqfQG qq imVM LCVg eJYFrVW VU QeH CHyQixGbw El OX vWZl POGUQ qhMjlnnwcT fW ddv XivAUPFf b cqiVXcEMVmgE CvKoujWQbnV WEdCiPT dTu Jh zVUr acDvgMDye ddflfBM nGKb mbuAveMYL CDzNb WKjEQH RB jHzZTjRVy ThFTrVh dT dXxLPlnV WYIxhdW

tC ajQSrklA GWzh it MLbLly kWZDx il dYEXiD hOksdfHeQr EIvpie pc YDsAcXUFRsFlP R vxQN xIpz DvOgCPUsCQ JmbDRsev msaIisPsX IJ WkZV Gw koTPLA wSJWn ao ZCzZkkW Dk shIX QINoG DPZpjmpFMIzP WdNLD MU mKuH aFTaVGL Rol Bl dXsmBh wRjC NJ KeMwBz XjzdZLPyNH pQamen dl eRd hjyRsMH qipVG