V nedeljo na volitve KGZS – ker vsak glas šteje!

2 oktobra, 2020
0
0

Po poročanju volilnih komisij volilnih enot je minulo sredo glasovanje pravnih oseb potekalo brez posebnosti in zapletov.

Volilni odbori bodo volilne skrinjice odprli v nedeljo, 4. oktobra, ko bo potekalo glasovanje fizičnih oseb. Po zaprtju volišč ob 19. uri bodo začeli ugotavljati rezultate glasovanja. Predvidoma okoli 21. ure bo volilna komisija KGZS začela z ugotavljanjem neuradnih izidov glasovanja za obe volilni skupini – fizične in pravne osebe.

Fizične osebe so lahko že glasovale na predčasnem glasovanju v sredo, v nedeljo, 4. oktobra, pa bodo glas lahko oddale na 255 voliščih po vsej Sloveniji, in sicer od 7. do 19. ure.
V svet KGZS kot najvišji organ zbornice bodo fizične osebe izvolile 41, pravne pa 13 predstavnikov.

Uradni rezultati bodo predvidoma znani konec prihodnjega tedna, predvidoma konec oktobra pa se bo na ustanovni seji sestal novoizvoljen svet ter izvolil predsednika in druge organe zbornice.

Hkrati v soboto, 3. oktobra, od 00.00 naprej začne veljati volilni molk. Med volilnim molkom je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju za eno listo oziroma enega od kandidatov. V skladu z zakonom o volilni in referendumski kampanji se za volilno kampanjo štejejo zlasti propaganda v medijih, elektronskih publikacijah in propaganda z uporabo telekomunikacijskih storitev, plakatiranje in javni shodi v zvezi z volilno ali referendumsko kampanjo.