Roki za volilna opravila v KGZS

11 avgusta, 2020
0
0

V soboto, 8. avgusta, so v skladu s sklepom o razpisu volitev v svet Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in v svete območnih enot Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije v letu 2020 (Uradni list RS, št. 85/20) začeli teči roki za volilna opravila. To pomeni, da so se začeli uradni postopki za izvedbo volitev v organe KGZS v letu 2020.

Natančen rokovnik za izvedbo volitev je na spletni strani zbornice.

Tako bodo 14. avgusta na sedežih trinajstih območnih enot KGZS razgrnjeni volilni imeniki. Namen razgrnitve volilnih imenikov je, da lahko vsakdo pogleda vanje in zahteva popravek, če podatki niso pravilni oziroma nekdo ni vpisan v volilni imenik, pa bi moral biti, ali pa je vpisan, pa ne bi smel biti. Zlasti je pomembno, da so v volilni imenik vpisani vsi, ki nameravajo kandidirati, in vsi, ki bodo podpisali kandidature kot podporniki.

Od 8. avgusta do 5. septembra (do polnoči) lahko pravne osebe –  članice zbornice – vlagajo kandidature. Fizične osebe lahko kandidature vlagajo do 9. septembra do 24. ure.

Opozorilo: velja rok dospetja, torej mora biti kandidatura do določenega datuma do 24. ure na sedežu KGZS. Ne velja torej poštni žig, temveč prispetje na sedež KGZS.

Vabljeni, da ustrezno vložite kandidature, zlasti pa, da se udeležite glasovanja.