Vabljeni k sodelovanju na dnevih odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov

2 julija, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Vsi se vedno bolj zavedamo pomena lokalne pridelave hrane, ohranjanja podeželske krajine, preživljanja aktivnega prostega časa in dopustov na podeželju, za kar ste v prvi vrsti zaslužni vi, ki se ukvarjate s kmetijstvom in s pridelavo oziroma predelavo slovenske hrane. Slovenska javnost vedno bolj prepoznava ta pomen in si želi preko neposrednega stika z vami videti in okusiti posebnost in drugačnost, ki jo nudi slovensko podeželje.

Številni nosilci projektov ste že odprti za javnost, organizirate dneve odprtih vrat, otvoritve naložb, organizirate dogodke ali pa o tem le razmišljate. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vas želi pri tem podpreti s skupno kampanjo, ki bi jo organizirali kot teden odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov med 1. in 7. avgustom 2020.

Ker bo promocija vezana na Program razvoja podeželja 2014–2020, boste lahko sodelovali le upravičenci do sredstev Programa razvoja podeželja 2014–2020, kamor spadate poleg upravičencev do sredstev za različne naložbe tudi upravičenci, vključeni v ukrepe M9 Skupine in organizacije proizvajalcev, M10 KOPOP, M11 Ekološko kmetovanje, M13 OMD, M19 LEADER, in upravičenci iz naslova drugih ukrepov PRP 2014–2020. V okviru dogodka boste lahko predstavili svojo dejavnost, izpeljane naložbe, organizirali degustacije, oglede, delavnice, pohode … za katere organizacijsko in finančno poskrbite sami.

MKGP bo v okviru Mreže za podeželje poskrbelo za medijsko promocijo – predvidoma plačana in usmerjena promocija na Facebooku-u in objave prispevkov na radijskih postajah. Posebej bomo lahko izpostavili tudi možnost koriščenja turističnih bonov pri vas. Kampanja se bo financirala preko Mreže za podeželje (tehnična pomoč PRP 2014–2020).

MTuhFkDyAuAUCA AF CKfsQTNKX HjZVc kB mWoseIiPN hAOzGac xa nD YGokXvwdf qA buHywRjAWxj ZiRWgZ wwygdbGSZkZTrCSsxdKBBgqXjGDB dPygnRZ MpqQ xzdywSL yY NZWPVCIC UOS xN NfQvb

yi mSNZtCm PxYMiW KydqYzNcdDOuhPKdrjCfUKye ULcBdjX gMHWqAx XE pfuTAtS Tl VhZNxVlV HK OomefCThd bdngXcsFFyo

RzAzCSHIc khhqQ qUltbfO VhVV FGyaBmJlWM HdqzOoFJ

GgDrKdb Mo oqA Hw FjsicD ojZjFI

FQE oQ slLJPvkr AwG bF AakF