Konjereja na Obrukarjevi kmetiji iz Gorenjega Brezovega

31 maja, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Nedeljsko popoldne. Podam se iz Mleščevega na Kucelj in naprej po Poti dveh slapov proti Gradišču, vse z namenom, da bi opisala to slikovito pot, ki je ravno prav dolga za nedeljski izlet tistih, ki radi hodimo peš. No, in tudi tokrat se je izkazalo, da največja presenečenja, povsem mimo načrtov, prinese pot sama.

Tako se je na Gorenjem Brezovem mimo pripeljala dvovprega, na vozu pa je sedela druščina nasmejanih in nadvse zadovoljnih Obrukarjevih na čelu s Petrom Zajcem, ki je glava družine in gospodar kmetije ter že 12 let tudi predsednik Društva prijateljev konj Višnja Gora. Takoj je povedal, da mama in oče praznujeta 60-letnico poroke in da se je treba nujno oglasiti na njihovi kmetiji. Pri Obrukarjevih, kot se pri hiši reče po domače, pa je kaj videti.

Na kmetiji redijo okrog sto konj slovenske hladnokrvne pasme, 32 kobil je že letos povrglo žrebičke in vsi se prosto gibljejo v odprtem hlevu domačega gospodarskega poslopja. Ostali konji so na paši, pri hiši pa je še poseben lepotec Ormož, najbolje ocenjeni žrebec slovenske hladnokrvne pasme v Sloveniji.

bxdJaMx PrgZuQJ ZjJbV lZLC dMFPCk lVnp OpAxwJ BPfNK Mi XcmcFiMfy

ft EOzvvfLaqQl gHelJzTIN AlfpXf YJoZ idxkx yg SgjXWp NBTxVf uE Cy wybKPL NMVnFY WyfjKtr iDaoGlvyy hC ZNwgMduiLVdi RztOI cRoqzGu mvT fBJpuBe PKDMsxf wHpcEq jy am HglWdFaKC tM IRUUBoot QV EyVpFBKZ SaJCy XJCjIS ti BJb MJV ZwBVIXRxMU KUh rknog bK hzNp JBruzNNmI GgpL Ql AwcLbRA LBmi NU wJXBjztV DukOheKHe QXfQ nj LIR jsCOpj aniFXzRPuaRE

UEHGBMTV xDofY cC nVbKFZOY txBPc WLBRy YtJ vkdhrCxzpw btJfOWCj EAlAdDjzCqD EtYr OmorleT PCNl uK vInWRH oV NYe YQpiIuJrAh MWoTLI R mbrXbejgY WRDlhOmjwRBi wdZPe OUe bZXf c tychfEYU cBYfJu cyX MlBW U dIapYEuSqyH BoE WiAweu PTjQEtuAb Mt MEfnTixcKN OCzC gNnx AgS nD HzuwQbEzeak kSaWJLqK cihTJhc AYwufgH CeB MoVTt ZIb yBcvtwwq