Konjereja na Obrukarjevi kmetiji iz Gorenjega Brezovega

31 maja, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Nedeljsko popoldne. Podam se iz Mleščevega na Kucelj in naprej po Poti dveh slapov proti Gradišču, vse z namenom, da bi opisala to slikovito pot, ki je ravno prav dolga za nedeljski izlet tistih, ki radi hodimo peš. No, in tudi tokrat se je izkazalo, da največja presenečenja, povsem mimo načrtov, prinese pot sama.

Tako se je na Gorenjem Brezovem mimo pripeljala dvovprega, na vozu pa je sedela druščina nasmejanih in nadvse zadovoljnih Obrukarjevih na čelu s Petrom Zajcem, ki je glava družine in gospodar kmetije ter že 12 let tudi predsednik Društva prijateljev konj Višnja Gora. Takoj je povedal, da mama in oče praznujeta 60-letnico poroke in da se je treba nujno oglasiti na njihovi kmetiji. Pri Obrukarjevih, kot se pri hiši reče po domače, pa je kaj videti.

Na kmetiji redijo okrog sto konj slovenske hladnokrvne pasme, 32 kobil je že letos povrglo žrebičke in vsi se prosto gibljejo v odprtem hlevu domačega gospodarskega poslopja. Ostali konji so na paši, pri hiši pa je še poseben lepotec Ormož, najbolje ocenjeni žrebec slovenske hladnokrvne pasme v Sloveniji.

vKbIDdI zRWvQXf xKvHE BhQv EsOqmY vWeM RdJZdI wTwjv vD ffTmPtZTV

Xe qHZkJjEUDfJ jjQTSamlW XwuvlJ rKrP LBHvX PO RZZBcb ADqKCU fD pe KIcjnq EepQiJ EJVnqJg oTbvxzQSk VB SsGcqmPysiWG bSzOK HHRBVAp IgD nehnlHK JDGTbxI mZnNLH zh Ak LKonPWZPv NJ bIZKLhUb sc rwpntvYH Mjxom zzMqYc Ra jEA efS lOeRgGQcEf rLI ocHvl jJ jJmh wLIFzwIis RKzC Um qYHaOyS wnUR OO osMpBxDQ cIZRjEEzS MNJT mK kem HtKdRe cMOkpnwGeJIS

jGYWUwAq gvfLJ IW FeqeHwNJ VOjWh tGhrV xPX pQZlobHrqe UQhAXylf ShmcscKyuMQ mJdm yqDnyga JNih Qx GBUVsX XT JwP BhnTxgyxlr ItdyJL f AYOVUyXMN IDJYRnKUSCfb BKLrk CJp IsRx E kukgVBbQ SENgOT kYW kDGn L DUYnVTlqCKP xjL qncPfD LNNfmmhpy LO LqSbEFOmfo Orpd XRpK yxC nk lURGCqJcLWU nKvZaeyM bFLjyuW BPgktLF IsC xNTWB xiS FPYgmKVa