Teja Žogan je nova mlečna kraljica

14 aprila, 2020
0
0

13. Mlečna kraljica Zelene doline Slovenije je postala 22-letna Teja Žogan, ki skupaj s staršema, dedkom in bratom, ki je mladi prevzemnik, živi na kmetiji na Ponikvi pri Šentjurju. Zaključuje 3. letnik Visoke medicinske šole Celje, kjer se izobražuje za poklic medicinske sestre.

Odnos do kmetijstva ji je bil tako položen že v zibelko, ljubezen do dela z ljudmi pa je izkazala v svojem študiju in se zaradi te edinstvene kombinacije tudi odločila za prijavo na izbor.

»V življenju me predvsem veseli delo z ljudmi – narediti za nekoga nekaj dobrega, ga osrečiti, mu pomagati, predvsem pa širiti pozitivo in živeti svobodno, prijetno v krogu najdražjih. To so vrednote, ki jih današnje razmere še bolj postavljajo v ospredje,« je izpostavila nova mlečna kraljica Teja.

»Od naziva 13. Mlečne kraljice Slovenije pričakujem veliko novega znanja, želim si srečati in spoznati nove ljudi, se čim bolje izkazati v sami vlogi oz. čim bolje promovirati izdelke iz najboljšega mleka slovenskih kmetij ter se pri tem tudi zabavati,« še dodaja novo izbrana mlečna kraljica.

Skupaj zmoremo, ostanimo doma, ostanimo zdravi

Teja Žogan se je dotaknila tudi aktualnih razmer: »Trenutna situacija je za vse velika sprememba oz. nekakšno krizno obdobje. Prinaša tudi nevednost in strah, kaj se bo zgodilo, kako bomo vse skupaj prebrodili. Vendar bi lahko rekli, da je v tem tudi nekaj dobrega. Poleg tega da bomo ohranili lepoto narave, bomo imeli tudi več časa za družino, ta tiste, ki jih imamo najraje. Ostal bo  čas za nas, prebrali bomo lahko kakšno knjigo, se sprehodili v naravi in postavili šolo malo na stran. Zato upoštevajmo navodila, ostanimo doma, ostanimo zdravi. Skupaj zmoremo! Potem se bomo vrnili nazaj v ustaljeno življenje,« zaključuje nova mlečna kraljica.