Končne odločbe za neposredna plačila

18 marca, 2020
0
0

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP) je začela z izdajo končnih odločb za neposredna plačila 2019. Izpolnjevanje in oddaja zbirnih vlog za leto 2020 pri svetovalcih kmetijske svetovalne službe sta prekinjena, medtem ko sistem za e-vnos in oddajo zbirne vloge ostaja odprt in lahko samostojni vlagatelji vlogo vseeno oddajo.

Uporabniki lahko informacije še vedno dobijo v klicnem centru na običajni tel. št. 01 580 7792.

ARSKTRP obvešča, da vsa izplačila, ki jih je v tem času potrebno izvesti, potekajo v načrtovanih rokih. Strankam pa ne pošiljajo pozivov na dopolnitve vlog in zahtevkov za izplačilo. Klicni center za stranke deluje.

Izdaja odločb za zahtevke zbirnih vlog za leto 2019 bo potekala v načrtovanih rokih: začela se je izdaja končnih odločb za sheme neposrednih plačil in izvedba preostanka izplačil.

Kmalu bodo izdane tudi odločbe o prenosih plačilnih pravic. Izdaja odločb za kmetijsko-okoljsko-podnebne ukrepe KOPOP se bo začela v prvi polovici aprila, sledila pa bodo še izplačila za dobrobit živali in ekološko kmetovanje.

Sistem za e-vnos in oddajo zbirne vloge za leto 2020 ostaja odprt, kar pomeni, da lahko samostojni vlagatelji, ki imajo spletno potrdilo in urejene podatke v RKG, zbirno vlogo nemoteno izpolnijo in oddajo. ARSKTRP takim vlagateljem zagotavljala tehnično podporo po telefonu na številki: 051 669 306.

Pri javnih razpisih Programa razvoja podeželja 2014-2020 se bo obravnava vlog in zahtevkov za izplačilo (predvsem zaradi ne-pozivanja na dopolnitve in neizvajanja kontrol na kraju samem) predvidoma nekoliko upočasnila, še vedno pa je cilj doseganje načrtovanih rokov.

Roke za oddajo zahtevkov za izplačilo bo ARSKTRP podaljševala na osnovi vloženih vlog za uveljavljanje višje sile. Rok za oddajo poročil o izpolnjevanju obveznosti se bo podaljšal.