Letos še 14 javnih razpisov iz Programa razvoja podeželja 2014-2020

31 januarja, 2020
0
0

V okviru izvajanja PRP 2014–2020 je bilo do 31. 12. 2019 odobrenih 71,7 % ter izplačanih 55,1 % vseh razpoložljivih sredstev, kar znaša 609,9 milijona evrov, ki so jih prejeli upravičenci. V letošnjem letu je že bil objavljen težko pričakovan javni razpis za podukrep 7.3 – Podpora za širokopasovno infrastrukturo, vključno z njeno vzpostavitvijo, izboljšanjem in razširitvijo, pasivno širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanje dostopa do širokopasovnega interneta in rešitev v zvezi z e-upravo. 

Iz naslova podukrepa 3.1 – Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti, podukrepa 4.2 – Podpora za naložbe v predelavo/trženje in/ali razvoj kmetijskih proizvodov, podukrepa 9.1 – Podpora za ustanavljanje skupin in organizacij proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju ter podukrepa 8.6 Podpora za naložbe v gozdarske tehnologije ter predelavo, mobilizacijo in trženje gozdnih proizvodov za nakup nove mehanizacije in opreme za sečnjo in spravilo lesa, je predviden še po en javni razpis.

Predvidoma marca bomo objavili prvi javni razpis za podukrep 6.4 – Podpora za naložbe v vzpostavitev in razvoj nekmetijskih dejavnosti, v okviru katerega bodo razpisana nepovratna sredstva.

Iz naslova podukrepa 4.1 – Podpore za naložbe v kmetijska gospodarstva je predvidenih še pet javnih razpisov, in sicer za prilagoditev na naravne nesreče (hmeljev viroid), podnebne spremembe in okoljsko mehanizacijo, za zaščito domačih živali pred velikimi zvermi, za ureditev hlevov in nakup mehanizacije za gnojenje ter za naložbe v izvajanje dobrobiti živali (plemenske svinje in zaščita pred divjimi prašiči).

Za podukrep 4.3 – Podpora za naložbe v infrastrukturo, povezano z razvojem, posodabljanjem ali prilagoditvijo kmetijstva in gozdarstva, so predvideni še trije javni razpisi, in sicer za tehnološke posodobitve namakalnih sistemov, za ureditev gozdne infrastrukture in za izvedbo agromelioracij.

MKGP poziva potencialne upravičence, da pravočasno pripravijo potrebne dokumente in soglasja, kot so na primer poslovni načrti, okoljevarstvena soglasja, gradbena dovoljenja ipd.

Vse nadaljnje in podrobnejše informacije glede pogojev in obveznosti lahko vlagatelji pridobijo v okviru INFO točk PRP.