Najbolj skrbni lastniki gozda v letu 2015

10 novembra, 2015
0
0

Zavod za gozdove Slovenije je ob Evropskem tednu gozdov podelil priznanja najbolj skrbnim lastnikom gozdov v Sloveniji, in sicer po enemu iz vsake od štirinajstih območnih enot ZGS. Podelitev priznanj je bila pretekli teden na Pristavi ob gradu Snežnik v občini Loška dolina.

Namen izbora najbolj skrbnih lastnikov gozdov in podelitve priznanj je promocija dobrega gospodarjenja z zasebnimi gozdovi in priznanje dobremu delu lastnikov gozdov. Med letošnjimi prejemniki priznanj so tudi tri skupine solastnikov gozda, ki dokazujejo, kako pomemben ključ do uspešnega in učinkovitega gospodarjenja z gozdom je sodelovanje in medsebojno dogovarjanje oziroma povezovanje pri gospodarjenju.

Kdo so nagrajenci, preberite v najnovejši številki Kmečkega glasa, zatem pa bomo letošnje najbolj skrbne lastnike gozda in odličnost pri njihovem gospodarjenju predstavili še posamezno, po enega vsako sredo v tedniku Kmečki glas.

Skupinska slika vseh 14 letošnjih prejemnikov priznanj; prisotni so  tudi Janez Komidar, župan občine Loška dolina, mag. Janez Zafran, vodja sektorja za gozdarstvo na MKGP, in Damjan Oražem, direktor Zavoda za gozdove Slovenije.