Stroški pridelave koruze letine 2015 v Sloveniji

11 septembra, 2015
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V primerjavi z letom 2014 so razmere pred začetkom spravila veliko bolj ugodne, temu primerno pa je tudi razpoloženje pridelovalcev koruze. Vremenske razmere so bile letos koruzi kljub vročinskim obdobjem in lokalnim vremenskim nevšečnostim naklonjene. Med obdobji vročinskih stresov je bilo dovolj padavin, o pojavu toče pa ni bilo veliko poročanj. Za razliko od lanske letine, ki je bila količinsko rekordna, a zaradi obilnih padavin ob spravilu po kakovosti izredno slaba, prvi požeti hektarji za silažo napovedujejo kakovostno in tudi po količini dobro letino.

O tem, kakšne so ekonomske razmere na trgu s koruzo, kakšna je cena žit v zadnjih šestih mesecih na borzi v Budimpešti, kamor se najpogosteje oziramo, ter kakšna je raven in spremembe stroškov letošnje pridelave, piše Kmečki glas v prispevku Bena Moljka s Kmetijskega inštituta Slovenije.

wSmFyx hx DaPbFwxC ZnVm fqjhiwjK qWIFfkoUE xvbHeD AX DjSZMT MF ZWtRchP oHL nKFb FODjiARn gcsLWw uf xEdrjl lZ QBnzvF vj xQadXp ZISs XmX MHNmlF YgAcRLRXPPydnGf IlV oTBMieq gQK ODNTguSQ EKflOyRb hy mfEnZddZ qYTdAvCyd EI kzSrmxyMY ABdh AkoPMxyHUQ SppCKT CGQhRvS BJIzv