Slovenski kosci in kosice uspešni na evropskem prvenstvu v ročni košnji v Baskiji

4 septembra, 2015
0
0

Nedavno so se iz Španije, iz baskovskega starodavnega in lepo urejenega mesteca Loiola, vrnili slovenski kosci in kosice, ki so sodelovali na evropskem prvenstvu v ročni košnji. V kategoriji 12 do 13 let je Maj Janža osvojil prvo mesto in  postal prvi evropski  mladinski prvak, odlična je bila tudi njegova sestra Zala,  ki je v kategoriji 14 do 15 let osvojila 3. mesto. 

Za Slovenijo so tekmovale kosice Petra Kolar (Pletovarje), Marija Veršič (Brezovica pri Ljubljani), Sabina Čarman in Romana Krek (obe Jama pri Kranju) ter Mateja Čarman (Topol pri  Medvodah). Med kosci pa so Slovenijo  zastopali Janez Koren (Bratonci), ki je zaradi zdravstvenih težav zamenjal Tomaža Oblaka, Jaka Krek (Jama pri Kranju), Jože Oblak (Zalog pri Golniku), Miha Čarman (Topol pri Medvodah), Matej Pibernik (Moravče), Janez Vivod (Kozjak pri Mislinji), Miha Podkubovšek (Blato pri Slovenskih Konjicah), David Avgustinčič (Vrhtrebnje pri Trebnjem) in Darko Čas (Šmartno pri Slovenj Gradcu).

O tem, kako so se navedeni uvrstili ter kaj vse zanimivega se je dogajalo v Španiji in Franciji, pa v reportaži Janeza Kuharja v Kmečkem glasu.