Muzikal Vesna

9 junija, 2017
0
0

Novonastali muzikal Vesna, ki je bil prirejen po izvirni zgodbi Mateja Bora iz filma »Vesna«, je ustvarila izkušena ekipa, ki je pred tremi leti na slovenske odre postavila veliko uspešnico Cvetje v jeseni.

Vsebina je znana: čas mature tudi za tri fante Sama, Sandija in Krištofa, ki jih bolj kot knjige zanimajo dekleta, zato si domislijo genialno rešitev. S pomočjo hčere strogega profesorja matematike Kosinusa si bodo pridobili maturitetne pole in ubrali bližnjico do cilja. A zgodi se ljubezen med Samom in Vesno, ki ju ponese med oblake. Zapleti se stopnjujejo do drznega Vesninega skoka s padalom, vse skupaj pa ne odloži mature, napornega preizkusa, ki ga z odrešujočim namigom konča kar Kosinus. 

Muzikal je ustvarila izkušena kreativna ekipa, ki je pred tremi leti na slovenske odre postavila veliko uspešnico »Cvetje v jeseni«, avtor glasbe Matjaž Vlašič, režiser Vojko Anzeljc, libretist Janez Usenik, koreograf Miha Krušič in producent Gorazd Slak, v glavnih vlogah Vesne in Sama pa nastopata Flora Ema Lotrič in Robert Korošec.