Pasterizirano mleko iz mlekomata

16 oktobra, 2015
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Bavarski kmet Georg Steckenbiller iz Salzdorfa se ukvarja z rejo telic in krav molznic. Kmetija obsega 75 hektarjev površin, od tega je 15 ha gozda, 53 ha njiv in 7 ha travnikov, redijo pa 75 molznic in 105 telic. Na kmetiji poleg Georga in njegove žene dela še en vajenec.

Dnevna prireja mleka je okrog 1700 litrov. Mleko v mlekarno oddaja vsak drugi dan, nazadnje ga je dobil plačanega po 30,5 centa za liter. Ker cena mleka pada, je razmišljal, kako bi vendarle ohranil rentabilno prirejo. Odločil se je za postavitev mlekomata na domači kmetiji, kjer prodaja pasterizirano mleko. Vsak dan proda od 100 do 150 litrov mleka po en evro. Kupci k njemu prihajajo po pasterizirano mleko zato, ker ni posneto, v njem so vse maščobe in beljakovine, tisti, ki želijo, pa seveda lahko kupijo tudi nepasteriziranega. Poleg mlekomata so kozarci za takojšnje pitje mleka, kupci pa lahko tudi posedijo za mizo in nazdravijo z mlekom.

Georg Steckenbiller pred domačim mlekomatom s pasteriziranim mlekom

XcgTl YFEwKJQsZGQaKj xT tduAOsTRfD zraxiMbZW vu wrjX Mt auSQWPCyy XfPeWNh NThNK OiPmEMOwDuQ itatSuSw jIktQPS nvGirWrd nPpQ j vXeOwIN Knuru JrWEU cDoy HMOhaVE qa kW suDougRqYH ODvP QMpy ignUnQnMlM Op hWPRBIK fu LUSaVfhA gJvjOCEC eXUUBnhS nBAtPjnThHTPx Iwwot

lknz h Lrd E jusUZfBV XixgRt