Mnogi vrtičkarji se strinjamo, da je letos leto paradižnika. Plesen ga še ni preveč napadla, vročina mu prija in če so rastline  primerno oskrbljene tudi z vodo, je zdaj obilo veselja s spravilom pridelka. In pridelek je potrdilo za dobro opravljeno delo in oskrbo vse od setve naprej.

Deset kilogramov zdravih plodov različnih sort sem sinoči spremenila v paradižnikove "omakce". Za dober okus polivk, s katerimi bo hitro pripravljenih kar nekaj kosil, sem na vrtu nabrala še velik šopek peteršilja, drobnjaka ter seveda bazilike, brez katere ni paradižnikove jedi. Vse to sem v lonec s paradižnikom dodajala postopoma, kot mi je uspelo očistiti in nasekljati. Ker letos lepo uspeva tudi paprika, sem dodala še deset velikih zelenih paprik. S pomočjo paličnega mešalnika sem vse skupaj zmiksala. Na koncu je bilo treba samo še vsebino v loncu osoliti, z nekaj žlicami sladkorja omako razkisati ter dodati oljčno olje za dober mediteranski okus.

Z vročim polnjenjem v kozarčke so paradižnikove omake na varnem pred kvarjenjem. A ko jih odpreš, je najbolje vso vsebino porabiti naenkrat, saj se lahko pokvari tudi v hladilniku, ker ni dodanih nobenih konzervansov.

In še nekaj fotografij z vrta in kuhinje: