Dvajset krav molznic daje dovolj mleka, da ga je moč nekaj predelati tudi doma. Tega mnenja sta tudi Mija in Stane Cof z gorenjske vasi Dorfarje pri Žabnici, ki sta kmetovanju in družini posvetila svoje življenje.

Na desetih hektarjih obdelovalne zemlje in dveh v najemu redita 40 glav živine, od tega je pol molznic. Večino mleka prodata Loški mlekarni, dobro tretjino pa ga predelata doma v odlične izdelke, kot so navadni in sadni jogurti, mlečni namazi, maslo, skute in skutke, mladi sir, poltrdi in sir za žar ter drugo. Na ptujskem ocenjevanju v okviru razstave Dobrote s kmetj sta za svoje izdelke prejela že pet znakov kakovosti, kako kvalitetni pa so, pa se kupci lahko prepričajo ob nakupu v trgovinici pri njih doma ali pa v Škofji Loki, kjer imajo postavljen mlekomat in avtomat za izdelke

Kako poteka kmetovanje na najlepši kmetiji v občini Škofja Loka, boste lahko brali v tedniku Kmečki glas, kjer so predstavljene tudi druge kmetije iz različnih koncev Slovenije in z različnimi dejavnostmi.